Masterclass fotografie de produs

Fotografia comerciala de produs utilizata in comertul online (E-commerce) este un tip de business ce se afla intr-o crestere graduala de mai bine de 10 ani iar din 2020 situatia a devenit exponentiala. Personal, ca fotograf ce activeaza exclusiv in zona comerciala, consider ca la acest moment, cererea depaseste oferta existenta in acest domeniu. Astfel, a sti cum sa realizezi imagini cu impact care genereaza vanzari in E-commerce este o abiltate benefica oricarui fotograf dat fiind contextul foarte fluid al ultimilor ani in domeniul fotografiei.

 

Masterclass-ul de fotografie de produs este un eveniment de tip atelier intensiv ce cuprinde o mica parte de teorie si multa practica unde, pe parcursul a 2 zile, iti voi prezenta fluxul meu de lucru in Packshot Photography si voi explica concret care sunt principalii pasi in obtinerea fotografiilor de calitate care sa te ajute sa-ti dezvolti o afacere in acest domeniu. Prima zi este dedicata sesiunilor practice de fotografiere in studio a produselor iar a doua zi este axata pe analiza si editarea imaginilor realizate. La final vorbim de aspecte ce tin de modelul de business ca fotograf comercial, client management si marketingul aferent.

 

Cei care ma stiu, au colaborat cu mine sau au mai fost prezenti la diferite prezentari facute in trecut pe tema fotografiei de produs stiu ca am o fire tehnica, focusat pe detalii si detin o abordare minimalista in elaborarea schemelor de iluminare. Astfel, in cadrul evenimentului, iti voi putea prezenta detaliat cum sa creezi imagini profesioniste cu 1/2 surse de lumina (monobloc/speedlights) si sa le compui/editezi in Photoshop.

 

Ce vei invata in cadrul masterclass-ului:

 

Ziua 1

 

♦ Sa fotografiezi la modul profesionist produse pentru site-uri si platforme online;

♦ Cum sa faci fotografii pe fundal alb 100% direct din camera;

♦ Sa creezi scheme de iluminare, simple si eficiente, in studio pentru packshot product photography;

♦ Cum sa fotografiezi produse “dificile” cu suprafete lucioase de tip oglinda;

♦ Sa intelegi si sa lucrezi cu blitz-urile in modul manual;

♦ Cum sa combini blitz-urile cu lumina continua in iluminarea produselor si sa intelegi cand te poate ajuta o astfel de abordare;

♦ Compozitii de baza in fotografia de produs si impactul asupra perceptiei ulterioare a clientului in site;

♦ Sa iluminezi produse pe fundal alb fara umbra specifice in procesul de cutout;

♦ Ce echipamente & lentile sa alegi in fotografia de produs;

♦ Cum sa fotografiezi intr-un studio de mici dimensiuni.

 

Ziua a 2-a

 

Workflow si tehnici de procesare in packshot photography:

 

♦ Decupare fundal si adaugare de alb 100% ;

♦ Eliminare imperfecțiuni produs (scame, cute, deformări, zgarieturi, etc.);

♦ Editare reflexii & străluciri nedorite;

♦ Frequency separation in editarea avansata;

♦ Pen Tool in Photoshoop si cand e recomandat sa-l folosim;

♦ Cum sa creezi / recuperezi umbra originala a produselor in post procesare;

♦ Layer mask, layer blending si luminosity mask in compunerea fotografiilor in Photoshop;

♦ Ce inseamna sa editezi pentru web sau pentru print

 

Desfasurator:

 

Prima zi

 

09:30 Introduceri conceptuale – 45 min
10:15 Pauza
10:30 Parte teoretica – 1 h
11:30 Pauza
11:45 Sesiune foto de produs setup 1 – 1/30 h
13:15 Pauza de pranz si revenire la studio
14:30 Sesiune foto de produs setup 2  – 2/30 h
16:00 Pauza
16:15 Sesiune foto de produs setup 2 final
17:00 Final

 

A doua zi

 

09:30 Introducere in postproductie – 45 min
10:15 Coffee break
10:30 Tehnici de procesare in Photoshop – 2 h
12:30 Pauza de pranz si revenire la studio
13:30 Tehnici de procesare avansate in Photoshop – 2 h
15:30 Pauza
15:45 Modele de business in fotografia comerciala si sfaturi de buna practica – 1/15 h
17:00 Final Masterclass

 

Participantii trebuie sa fie fotografi cu experienta ce detin cunostinte peste medie in materie de expunere manuala, utilizarea echipamentelor de studio si editare in Photoshop.

 

Daca esti incepator te astept la cursul foto acreditat de la Atelierele ILBAH Cluj unde sunt trainer din anul 2020.

 

Taxa de participare este de 1200 de lei  (bauturi non-alcoolice & gustari incluse)

Masterclass-ul are 12 locuri disponibile

Evenimentul  are loc in 23-24 septembrie 2023 si este gazduit de Sudioul KOMITI | Strada Petru Maior 6-8, Cluj-Napoca

Locatia este centrala si se poate ajunge cu mijloacele de transport in comun sau cu masina personala (parcare la Primaria Cluj-Napoca)

 

Pentru rezervarea unui loc la eveniment rog mail la adresa info@ionutanisca.ro

sau aniscaionut@gmail.com

Plata se realizeaza prin transfer bancar iar factura se emite pe datele fiscale ale firmei / nume, prenume si CNP la persoanele fizice. Rezervarea este validata de confirmarea platii online.

 

Trainer:

Ionut Aniscadespre

Fotograf comercial de produs Cluj-Napoca

(+4)0746089771 | ionutanisca.ro

info@ionutanisca.ro | aniscaionut@gmail.com

 

 

Cursul pentru mine a fost fain și am sa punctez succint ce am luat cu mine:

Abordarea lui Ionuț fata de un produs/subiect, cât de adânc sapa în ce vrea clientul astfel încât sa știe exact ce sa pună în valoare (asta poate nu are legătură directa cu fotografia, dar pana la urma în fotografie punem ceea ce citim, ceea ce vedem, ceea ce ascultam și ceea ce simțim)

Pe partea de edit colorizarea mi-a plăcut mult și o sa o includ în workflow, am apreciat gradientele aurii și mi se par o soluție buna la multe din problemele pe care le mai întâmpin.

Parte de CODB mi-a ridicat niște semnale de alarma iar ca action point o sa am perierea site-ului, apropo de cea mai slaba imagine din site care da tonul.

Cred ca succesul în fotografia comercială este suma antrenamentului pe care îl facem (teste singuri pe diverse produse, și apoi meciuri în picioare la clienți) și a feliei de marketing despre care spunea Ionuț.

Catalin Savulescu

Fotograf comercial de produs

Masterclass fotografie de produs | Cluj-Napoca | Ionut Anisca
2022-09-30T13:12:41+03:00

Catalin Savulescu

Fotograf comercial de produs

Abordarea lui Ionuț fata de un produs/subiect, cât de adânc sapa în ce vrea clientul astfel încât sa știe exact ce sa pună în valoare (asta poate nu are legătură directa cu fotografia, dar pana la urma în fotografie punem ceea ce citim, ceea ce vedem, ceea ce ascultam și ceea ce simțim) Pe partea de edit colorizarea mi-a plăcut mult și o sa o includ în workflow, am apreciat gradientele aurii și mi se par o soluție buna la multe din problemele pe care le mai întâmpin. Parte de CODB mi-a ridicat niște semnale de alarma iar ca action point o sa am perierea site-ului, apropo de cea mai slaba imagine din site care da tonul. Cred ca succesul în fotografia comercială este suma antrenamentului pe care îl facem (teste singuri pe diverse produse, și apoi meciuri în picioare la clienți) și a feliei de marketing despre care spunea Ionuț.
0
0
Masterclass fotografie de produs | Cluj-Napoca | Ionut Anisca

Ionuț, felul tău de a explica lucrurile te face unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am avut.

Ce pot să spun este că acest workshop a fost în primul rând o oportunitate de a cunoaște oameni noi și de a face schimb de informații din experiența fiecăruia. Consider acest tip de knowledge extrem de important și personal îmi face o deosebită plăcere să pot discuta cu oameni la fel de pasionați de fotografie.

Legat de ce am învățat, chiar dacă anumite tehnici îmi erau deja cunoscute, cred că ramurile fotografiei sunt ca limbile străine - dacă nu le practici, treptat se uită, așa că, personal mi-a prins foarte bine să reiau anumite cunoștințe. Mi-au fost foarte utile tehnicile de editare și cea de colorizare (mult mai eficientă decât ce foloseam eu în trecut). Consider că expunerea legata de ”Cost of doing business” mi-a arătat o latură pe cred ar trebui să o tratez cu mai multă responsabilitate.

Ionuț, felul tău de a explica lucrurile te face unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am avut. Dai atenție la detalii și duci mereu discuția în direcția în care audiența ta o cere. Oferi detalii destul de clare și apreciez foarte mult ca ți-ai dat voie să fii vulnerabil și să ne prezinți sincer - ce înseamnă pentru tine toată nebunia asta cu fotografia, cum a început și unde te-a adus. Ești un exemplu de perseverență și pasiune și cred că industria noastră are nevoie de mai mulți oameni ca tine.

Razvan Alistar

Digital Creator | Filmmaker | Voice Over | Marketer

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-09-30T14:15:33+03:00

Razvan Alistar

Digital Creator | Filmmaker | Voice Over | Marketer

Ce pot să spun este că acest workshop a fost în primul rând o oportunitate de a cunoaște oameni noi și de a face schimb de informații din experiența fiecăruia. Consider acest tip de knowledge extrem de important și personal îmi face o deosebită plăcere să pot discuta cu oameni la fel de pasionați de fotografie. Legat de ce am învățat, chiar dacă anumite tehnici îmi erau deja cunoscute, cred că ramurile fotografiei sunt ca limbile străine - dacă nu le practici, treptat se uită, așa că, personal mi-a prins foarte bine să reiau anumite cunoștințe. Mi-au fost foarte utile tehnicile de editare și cea de colorizare (mult mai eficientă decât ce foloseam eu în trecut). Consider că expunerea legata de ”Cost of doing business” mi-a arătat o latură pe cred ar trebui să o tratez cu mai multă responsabilitate. Ionuț, felul tău de a explica lucrurile te face unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am avut. Dai atenție la detalii și duci mereu discuția în direcția în care audiența ta o cere. Oferi detalii destul de clare și apreciez foarte mult ca ți-ai dat voie să fii vulnerabil și să ne prezinți sincer - ce înseamnă pentru tine toată nebunia asta cu fotografia, cum a început și unde te-a adus. Ești un exemplu de perseverență și pasiune și cred că industria noastră are nevoie de mai mulți oameni ca tine.
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

Admir foarte mult la tine pasiunea cu care lucrezi și faptul că explici foarte bine informația

Mi-a plăcut masterclass-ul cu Ionuț pentru că a fost foarte specific și detaliat, ne-a dezvăluit multe din "trucurile" pe care le folosește și bune practici în fotografia de produs. Admir foarte mult la tine pasiunea cu care lucrezi și faptul că explici foarte bine informația. Am ințeles cât e de important să știu cât mai multe detalii despre produsele pe care urmează să le fotografiez, cum să abordez relația cu clienții și cum să fac o evaluare corectă asupra muncii pe care o depun. Am învățat, nu doar cum să realizez fotografii pe fundal alb 100% direct din camera, ci și cum sa fiu un fotograf mai bun, din toate punctele de vederea.

Andreea Boros fotograf

www.andreeaboros.ro

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-10-06T08:39:41+03:00

Andreea Boros fotograf

www.andreeaboros.ro

Mi-a plăcut masterclass-ul cu Ionuț pentru că a fost foarte specific și detaliat, ne-a dezvăluit multe din "trucurile" pe care le folosește și bune practici în fotografia de produs. Admir foarte mult la tine pasiunea cu care lucrezi și faptul că explici foarte bine informația. Am ințeles cât e de important să știu cât mai multe detalii despre produsele pe care urmează să le fotografiez, cum să abordez relația cu clienții și cum să fac o evaluare corectă asupra muncii pe care o depun. Am învățat, nu doar cum să realizez fotografii pe fundal alb 100% direct din camera, ci și cum sa fiu un fotograf mai bun, din toate punctele de vederea.
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

Imi doream de ceva vreme să ajung la un curs de fotografie de produs

Imi doream de ceva vreme să ajung la un curs de fotografie de produs, în special, la cele ținute de Ionuț Anișca. L-am urmărit constant pe canalele social-media, am fost la un curs de începători la Atelierele Ilbah și m-am bucurat de oportunitatea de a participa la acest maraton susținut de Ionut Anișca. Mi-au fost utile observațiile cu privire la imaginea mea în mediul online, de faptul că nu am actualizat site-ul si e un mare minus pentru mine, dar am primit si încurajari; exista un progres și asta ma bucură. Voi lua de la Ionuț perseverența, răbdarea și tenacitatea cu care își construiește setup-ul, editează si standartizează work-flow-ul. Mulțumim pentru modul în care ne cultivi pasiunea pentru fotografie! you are the best!!

Valentina Mihalache
Fotograf | lightsun.ro

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-09-30T14:38:48+03:00

Valentina Mihalache
Fotograf | lightsun.ro

Imi doream de ceva vreme să ajung la un curs de fotografie de produs, în special, la cele ținute de Ionuț Anișca. L-am urmărit constant pe canalele social-media, am fost la un curs de începători la Atelierele Ilbah și m-am bucurat de oportunitatea de a participa la acest maraton susținut de Ionut Anișca. Mi-au fost utile observațiile cu privire la imaginea mea în mediul online, de faptul că nu am actualizat site-ul si e un mare minus pentru mine, dar am primit si încurajari; exista un progres și asta ma bucură. Voi lua de la Ionuț perseverența, răbdarea și tenacitatea cu care își construiește setup-ul, editează si standartizează work-flow-ul. Mulțumim pentru modul în care ne cultivi pasiunea pentru fotografie! you are the best!!
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

A fost un ‘maraton’, am învățat foarte multe

A fost un ‘maraton’ weekendul, dar cu siguranța unul la care toți am câștigat. Au fost multe informații utile, care ne vor ajuta pe viitor. Partea de practica îmbinată fain cu teoria și cu exemplele din experienta lui Ionut au făcut ca timpul petrecut sa fie cu folos. Am învățat foarte multe.

Eu unul recunosc ca partea financiară m-a ‘speriat’ puțin, dar cred totuși ca #rezist.

Mi-a plăcut sa cunosc și alți oameni pasionați și sper sa ne mai intersectam pe parcurs.

Livius-Andrei Vereș

QE Engineer & young photographer

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-09-30T17:11:41+03:00

Livius-Andrei Vereș

QE Engineer & young photographer

A fost un ‘maraton’ weekendul, dar cu siguranța unul la care toți am câștigat. Au fost multe informații utile, care ne vor ajuta pe viitor. Partea de practica îmbinată fain cu teoria și cu exemplele din experienta lui Ionut au făcut ca timpul petrecut sa fie cu folos. Am învățat foarte multe. Eu unul recunosc ca partea financiară m-a ‘speriat’ puțin, dar cred totuși ca #rezist. Mi-a plăcut sa cunosc și alți oameni pasionați și sper sa ne mai intersectam pe parcurs.
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

Am venit din Bucuresti special pentru acest workshop si consider ca a fost cea mai buna alegere

Sunt foarte incantata de cum a decurs acest masterclass. Nivelul informatiei a fost unul ridicat, complex si de finete. Am reusit sa imi umplu din golurile pe care le aveam si sa leg informatia. Faptul ca Ionut ne-a vorbit in permanenta din experienta lui ca fotograf de produs a facut diferenta. Ne-a transmis informatia intr-un mod clar, deschis si cu entuziasm. Am putut sa inteleg care este flow-ul in practica si care sunt particularitatile care pot aparea. Am plecat cu enorm de multa informatie noua. Am venit din Bucuresti special pentru acest workshop si consider ca a fost cea mai buna alegere

Simona Necsulescu

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-09-30T17:22:47+03:00

Simona Necsulescu

Sunt foarte incantata de cum a decurs acest masterclass. Nivelul informatiei a fost unul ridicat, complex si de finete. Am reusit sa imi umplu din golurile pe care le aveam si sa leg informatia. Faptul ca Ionut ne-a vorbit in permanenta din experienta lui ca fotograf de produs a facut diferenta. Ne-a transmis informatia intr-un mod clar, deschis si cu entuziasm. Am putut sa inteleg care este flow-ul in practica si care sunt particularitatile care pot aparea. Am plecat cu enorm de multa informatie noua. Am venit din Bucuresti special pentru acest workshop si consider ca a fost cea mai buna alegere
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

I have taken online courses, but none compares to the information you can receive in a physical cours

It was great! Ever since the masterclass ended, every time I hold the DSLR in my hand I understand something that was discussed in the course and I realise what a good choice I made to participate. I think I had the least experience of all the participants, but that was not an impediment to getting as much information as possible from a group of people passionate about what they do. I have taken online courses, but none compares to the information you can receive in a physical course, and especially when the information is delivered to you by a person dedicated to what he does.

Thank you, Ionuț!

Catalin Vancea

Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca
2022-09-30T17:32:02+03:00

Catalin Vancea

It was great! Ever since the masterclass ended, every time I hold the DSLR in my hand I understand something that was discussed in the course and I realise what a good choice I made to participate. I think I had the least experience of all the participants, but that was not an impediment to getting as much information as possible from a group of people passionate about what they do. I have taken online courses, but none compares to the information you can receive in a physical course, and especially when the information is delivered to you by a person dedicated to what he does. Thank you, Ionuț!
0
Fotografie de produs | Ionut Anisca | Cluj-Napoca

After Movie | Masterclass | Cluj-Napoca | 2022