Masterclass de fotografie de produs Ionut Anisca Cluj-Napoca
Fotografia comerciala de produs utilizata in comertul online (E-commerce) este un tip de business ce se afla intr-o crestere graduala de mai bine de 10 ani iar din 2020 situatia a devenit exponentiala. Personal, ca fotograf ce activeaza exclusiv in zona comerciala, consider ca la acest moment, cererea depaseste oferta existenta in acest domeniu. Astfel, a sti cum sa realizezi imagini cu impact care genereaza vanzari in E-commerce este o abiltate benefica oricarui fotograf dat fiind contextul foarte fluid al ultimilor ani in domeniul fotografiei.
Masterclass-ul de fotografie de produs este un eveniment de tip atelier intensiv ce cuprinde o mica parte de teorie si multa practica unde, pe parcursul a 2 zile, iti voi prezenta fluxul meu de lucru in Packshot Photography si voi explica concret care sunt principalii pasi in obtinerea fotografiilor de calitate care sa te ajute sa-ti dezvolti o afacere in acest domeniu. Prima zi este dedicata sesiunilor practice de fotografiere in studio a produselor iar a doua zi este axata pe analiza si editarea imaginilor realizate. La final vorbim de aspecte ce tin de modelul de business ca fotograf comercial, client management si marketingul aferent.
Cei care ma stiu, au colaborat cu mine sau au mai fost prezenti la diferite prezentari facute in trecut pe tema fotografiei de produs stiu ca am o fire tehnica, focusat pe detalii si detin o abordare minimalista in elaborarea schemelor de iluminare. Astfel, in cadrul evenimentului, iti voi putea prezenta detaliat cum sa creezi imagini profesioniste cu 1/2 surse de lumina (monobloc/speedlights) si sa le compui/editezi in Photoshop.
Ce vei invata in cadrul masterclass-ului:
Ziua 1
♦ Sa fotografiezi la modul profesionist produse pentru site-uri si platforme online;
♦ Cum sa faci fotografii pe fundal alb 100% direct din camera;
♦ Sa creezi scheme de iluminare, simple si eficiente, in studio pentru packshot product photography;
♦ Cum sa fotografiezi produse “dificile” cu suprafete lucioase de tip oglinda;
♦ Sa intelegi si sa lucrezi cu blitz-urile in modul manual;
♦ Cum sa combini blitz-urile cu lumina continua in iluminarea produselor si sa intelegi cand te poate ajuta o astfel de abordare;
♦ Compozitii de baza in fotografia de produs si impactul asupra perceptiei ulterioare a clientului in site;
♦ Sa iluminezi produse pe fundal alb fara umbra specifice in procesul de cutout;
♦ Ce echipamente & lentile sa alegi in fotografia de produs;
♦ Cum sa fotografiezi intr-un studio de mici dimensiuni.
Ziua a 2-a
Workflow si tehnici de procesare in packshot photography:
♦ Decupare fundal si adaugare de alb 100% ;
♦ Eliminare imperfecțiuni produs (scame, cute, deformări, zgarieturi, etc.);
♦ Editare reflexii & străluciri nedorite;
♦ Frequency separation in editarea avansata;
♦ Pen Tool in Photoshoop si cand e recomandat sa-l folosim;
♦ Cum sa creezi / recuperezi umbra originala a produselor in post procesare;
♦ Layer mask, layer blending si luminosity mask in compunerea fotografiilor in Photoshop;
♦ Ce inseamna sa editezi pentru web sau pentru print
Desfasurator:
Prima zi
09:30 Introduceri conceptuale – 45 min
10:15 Pauza
10:30 Parte teoretica – 1 h
11:30 Pauza
11:45 Sesiune foto de produs setup 1 – 1/30 h
13:15 Pauza de pranz si revenire la studio
14:30 Sesiune foto de produs setup 2  – 2/30 h
16:00 Pauza
16:15 Sesiune foto de produs setup 2 final
17:00 Final
A doua zi
09:30 Introducere in postproductie – 45 min
10:15 Coffee break
10:30 Tehnici de procesare in Photoshop – 2 h
12:30 Pauza de pranz si revenire la studio
13:30 Tehnici de procesare avansate in Photoshop – 2 h
15:30 Pauza
15:45 Modele de business in fotografia comerciala si sfaturi de buna practica – 1/15 h
17:00 Final Masterclass
Participantii trebuie sa fie fotografi cu experienta ce detin cunostinte peste medie in materie de expunere manuala, utilizarea echipamentelor de studio si editare in Photoshop.
Daca esti incepator te astept la cursul foto acreditat de la Atelierele ILBAH Cluj unde sunt trainer din anul 2020.
Taxa de participare este de 1300 de lei  (bauturi non-alcoolice & gustari incluse)
Masterclass-ul are 12 locuri disponibile
Evenimentul are loc in 23-24 septembrie 2023 si este gazduit de Sudioul KOMITI | Strada Petru Maior 6-8, Cluj-Napoca
Locatia este centrala si se poate ajunge cu mijloacele de transport in comun sau cu masina personala (parcare la Primaria Cluj-Napoca)
Pentru rezervarea unui loc la eveniment rog mail la adresa info@ionutanisca.ro sau aniscaionut@gmail.com
Plata se realizeaza prin transfer bancar iar factura se emite pe datele fiscale ale firmei / nume, prenume si CNP la persoanele fizice. Rezervarea este validata de confirmarea platii online.
Trainer:
Ionut Aniscadespre
Fotograf comercial de produs Cluj-Napoca
(+4)0746089771 | ionutanisca.ro

Ce spun cursantii despre acest Masterclass
Despre Ionut:

Am mers la Ionut pentru ca este printre cei mai buni fotografi de produs de la noi, si printre putinii care predau cursuri pe acest domeniu. Pe langa faptul ca este un bun profesionist, acesta stapaneste bine si arta pedagogiei, astfel are rabdare cu tine și iti explica pe indelete ceea ce nu intelegi. Pentru mine, metoda lui este una foarte usor de inteles.

Despre curs:

Cursul s-a desfasurat intr-un studio foto din centru Clujului, foarte bine echipat tehnic. Am fost aproximativ 9 - 10 oameni, am apreciat numărul mic de cursanti, astfel am avut toti timp sa punem intrebari si sa ne lamurim.

Cursul a fost împărțit pe doua zile, prima zi a fost o demonstrație practica de shooting a unei sticle de vin, cu explicații a tehnicilor de fotografiere pentru astfel de produse, prezentare a echipamentelor, tips & tricks. Ultima parte a fost una de try it yourself, sub îndrumarea lectorului.

Ziua a doua a debutat cu un al doilea setup, după care au fost prezentate tehnici de editare specifice acestei nișe, și am încheiat cu o discuție despre business. Mentionez ca partea de business este una foarte putin discutata pe la noi, iar dacă vrei sa faci pasul către antreprenoriat, este una foarte buna.

Pentru cine NU este:

Nu este un curs de total beginners, nu te învață nimeni cum sa iti setezi diafragma, sau ce face ISO, și e foarte bine așa, sunt alte cursuri pentru asta.

Pentru cine este:

Persoanele care ar putea beneficia de acest curs sunt fotografii care au cunoștințele de baza, știu sa folosească o camera pe modul manual, ințeleg triunghiul expunerii, poate au fotografiat deja câteva produse, și vor sa se dezvolte pe aceasta parte.

Multumesc Ionut
"Cursul pentru mine a fost fain și am sa punctez succint ce am luat cu mine:
Abordarea lui Ionuț fata de un produs/subiect, cât de adânc sapa în ce vrea clientul astfel încât sa știe exact ce sa pună în valoare (asta poate nu are legătură directa cu fotografia, dar pana la urma în fotografie punem ceea ce citim, ceea ce vedem, ceea ce ascultam și ceea ce simțim)
Pe partea de edit colorizarea mi-a plăcut mult și o sa o includ în workflow, am apreciat gradientele aurii și mi se par o soluție buna la multe din problemele pe care le mai întâmpin.
Parte de CODB mi-a ridicat niște semnale de alarma iar ca action point o sa am perierea site-ului, apropo de cea mai slaba imagine din site care da tonul.
Cred ca succesul în fotografia comercială este suma antrenamentului pe care îl facem (teste singuri pe diverse produse, și apoi meciuri în picioare la clienți) și a feliei de marketing despre care spunea Ionuț."
Razvan Alistar | Digital Creator | Filmmaker | Voice Over | Marketer | Cluj
Ionuț, felul tău de a explica lucrurile te face unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am avut.
Ce pot să spun este că acest workshop a fost în primul rând o oportunitate de a cunoaște oameni noi și de a face schimb de informații din experiența fiecăruia. Consider acest tip de knowledge extrem de important și personal îmi face o deosebită plăcere să pot discuta cu oameni la fel de pasionați de fotografie.
Legat de ce am învățat, chiar dacă anumite tehnici îmi erau deja cunoscute, cred că ramurile fotografiei sunt ca limbile străine - dacă nu le practici, treptat se uită, așa că, personal mi-a prins foarte bine să reiau anumite cunoștințe. Mi-au fost foarte utile tehnicile de editare și cea de colorizare (mult mai eficientă decât ce foloseam eu în trecut). Consider că expunerea legata de ”Cost of doing business” mi-a arătat o latură pe cred ar trebui să o tratez cu mai multă responsabilitate.
Ionuț, felul tău de a explica lucrurile te face unul dintre cei mai buni traineri pe care i-am avut. Dai atenție la detalii și duci mereu discuția în direcția în care audiența ta o cere. Oferi detalii destul de clare și apreciez foarte mult ca ți-ai dat voie să fii vulnerabil și să ne prezinți sincer - ce înseamnă pentru tine toată nebunia asta cu fotografia, cum a început și unde te-a adus. Ești un exemplu de perseverență și pasiune și cred că industria noastră are nevoie de mai mulți oameni ca tine.
Mi-a plăcut masterclass-ul cu Ionuț pentru că a fost foarte specific și detaliat, ne-a dezvăluit multe din "trucurile" pe care le folosește și bune practici în fotografia de produs. Admir foarte mult la tine pasiunea cu care lucrezi și faptul că explici foarte bine informația.
Am ințeles cât e de important să știu cât mai multe detalii despre produsele pe care urmează să le fotografiez, cum să abordez relația cu clienții și cum să fac o evaluare corectă asupra muncii pe care o depun.
Am învățat, nu doar cum să realizez fotografii pe fundal alb 100% direct din camera, ci și cum sa fiu un fotograf mai bun, din toate punctele de vedere.
Mi-a făcut mare placere sa particip la Masterclass-ul lui Ionut Anișca, care a livrat informații valoroase si soluții pentru diverse situații de fotografiere. 
Capacitatea lui de a fi pe înțelesul tuturor participanților prin răspunsuri concrete cred ca a ajutat pe fiecare participant la curs.
Gina Stef | fotograf comercial Sibiu
Din dorinta de a invata mai mult, am participat intre 22 si 24 Septembrie 2023 la Masterclass-ul lui Ionut. Fiind fotograf de produs cu experienta, am vrut sa acumulez un plus de cunostinte care sa ma ajute sa ajung la "next level".
Il cunosc pe Ionut de aproximativ 10 ani si mereu am avut o relatie de colegialitate bazata pe ajutorare reciproca si bun simt. M-a recomandat de nenumarate ori la clienti care mi-au devenit prieteni de-a lungul timpului. Mereu am avut ce invata de la el, iar oridecateori i-am cerut ajutorul, nu a ezitat sa ma consilieze.
Masterclass-ul a fost unul plin de informatie: setup-uri pentru produse dificil de fotografiat, aparatura folosita, corespondenta dintre setarile aparatului si puterea blitz-urilor, directia si calitatea luminii, tips & tricks legate de blocarea partiala a luminii pe produs, fotografierea cadrelor cu editarea in minte, pregatirea cadrelor pentru a putea fi compuse, editarea complexa in Photoshop si multe alte trucuri utile pentru a eficientiza workflow-ul unui fotograf profesionist. Atentia la detalii si gandirea logica a lui Ionut m-a surprins, din nou, foarte placut. In a doua zi am discutat si despre comunicarea cu clientii si aspectul de business, o parte mai putin placuta si cunoscuta a acestei bresle - care, insa, daca este gestionata constient si corect, ne poate scuti de multe batai de cap.
Ma declar extrem de multumita ca am participat la acest Masterclass-maraton! Am revenit acasa cu un suflu nou de cunostinte si cu o ambitie mai puternica sa excelez in ceea ce fac! Ionut a fost prietenos, profesionist si ne-a insuflat tuturor participantilor sentimentul de colegialitate.
Multumesc, Ionut, pentru rabdare si dedicare!

BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs
BTS Masterclass de fotografie de produs

You may also like